Sztućce Amefa Artisan
Sumienność przywodzi na myśl nie szare bryły tworzyw sztucznych, a drewniane bloki i przyjemność solidnego wykonania. Powodzenie naszych kuchennych zmagań w ogromnej mierze zależy przecież nie tylko od produktów spożywczych ale także od solidności naszych narzędzi pracy. Wybierając odpowiednie produkty powinniśmy kierować się przede wszystkim jakością i funkcjonalnością ich wykonania – szczególnie, gdy przystępujemy do wyboru tak ważnego elementu jak noże!
Gwarancja najlepszej jakości
Niecodzienne noże Amefa to komfort użytkowania narzędzi niezawodnych i zawsze ostrych: narzędzi, po które sięgnąć możemy w każdej chwili. Niezwykła kolekcja Artisan to połączenie klasycznego wzornictwa z nowoczesną jakością wykonania, dlatego choć noże wykonane są z wysokogatunkowej stali nierdzewnej i tworzywa sztucznego, to blok do ich przechowywania wykonany jest z drewna – idealnie przy tym kontrastując z czernią ich uchwytów. Kolekcja noży Amefa Artistan objęta jest gwarancją, której długość doskonale poświadcza, że mamy do czynienia z produktem najwyższej jakości.
Pełna kolekcja
Noże te to kolekcja sześciu doskonałych ostrzy:
Nóż do chleba
Niezbędny przy krojeniu gorącego świeżego chleba. Dzięki formie wizualnie przypominającej piłę pieczywo nie przylega do niego i pozwala na krojenie równych kromek niezależnie od ich pożądanej grubości.
Nóż do obierania
Dobrze dobrany kształt i wielkość noża sprawiają, że nawet w wilgotnych od soku dłoniach nóż będzie trzymał się pewnie i wygodnie. Ergonomiczna rączka i doskonałe ostrze stanowią świetne połączenie pozwalające wygodnie obierać nie tylko warzywa, ale również owoce.
Nóż wielofunkcyjny
To ostrze doskonale sprawdza się w zasadzie w każdych okolicznościach, a w połączeniu z innymi tworzy niezwykle wygodny i poręczny komplet.
Nóż szefa kuchni
Dzięki swojemu długiemu ostrzu jest w stanie pokroić bardzo dużo elementów na raz, dlatego często nazywany jest również nożem do siekania – przyda się przy krojeniu świeżych ziół czy przygotowywaniu sałatek, tak warzywnych jak i owocowych.
Nóż do mięsa
Dobrze opracowany wzór i idealnie skomponowana struktura ostrza sprawia, że włókna mięsa nie tracą walorów smakowych, nieoceniony podczas porcjowania mięsa na kotlety. Idealnie nada się tez do np. filetowania ryby.
Nóż Santoku
Nóż ten tanowi swoiste połączenie noża kucharza, nazywanego w Japonii Gyuto i poręcznego tasaka. Cechą charakterystyczną tego typu noża jest niezwykle specyficzny, rozpoznawalny na pierwszy rzut oka kształt ostrza. Nadaje się niemal idealnie do krojenia i szatkowania warzyw, ziół oraz krojenia wszelkiego rodzaju mięs pozbawionych kości. Szeroka powierzchnia ostrza ułatwi też zrzucanie produktów z deski np. do garnka.
Stojak
Drewniana, surowa konstrukcja dodaje zestawowi ciężkości i wrażenia solidności, a do tego pomaga w odpowiednim przechowywaniu noży, by mogły Państwu służyć na długo po zakupie.
Doskonałe uzupełnienie kuchni
W naszej ofercie znajdziecie państwo również dedykowaną ostrzałkę do tej niezwykłej linii noży, oraz listwę magnetyczną, która pozwoli zaoszczędzić cenne miejsce na blatach – ta sprawdzi się szczególnie w niewielkich kuchniach, oraz w wystroju minimalistycznym. Noże z kolekcji Artisan to narzędzia niezwykłe i precyzyjne, więc jeśli cenicie sobie Państwo dobre jakościowo produkty na pewno przypadną Państwu do gustu.